Vi har testet og anmeldt de bedste teleskopiske stanghækkeklippere på det danske marked. Og vores bedste anbefaling er Ryobi RPT184520 18V ONE+ teleskop hækkeklipper, som er bedst til prisen.

Her er vores 6 gode råd og tips hvis du vil købe en hækkeklipper med teleskopstang.

  1. Til almindelige havehække har du ikke brug for kraften fra en benzin hækklipper, så valget står mellem batteri eller netstrøm.
  2. Vælg en batteridrevet stanghækkeklipper for nemheds skyld – der er intet kabel, og du kan gå overalt i haven. De fleste batteridrevne trimmere har tilstrækkelig kraft til at håndtere almindelige havehække. Se efter en batterilevetid på mindst 30 minutter.
  3. Hvis du foretrækker sikkerheden ved netstrøm, kan du bruge den i en lille/mellem have – se efter et strømkabel på mindst 10 m.
  4. Har du en mellem eller stor have med høje hække, så vælg en trimmer med en klingelængde på 43 – 45 cm. Disse modeller vil være store nok til hurtigt at dække større områder og undgå spild af batterilevetid.
  5. Nogle vil bruger også deres hækkeklippere til at beskærer nåletræer. For at det er muligt, at klippe en nåletræshæk skal du bruge en teleskop hækklippere, der kan klare mindst 14 mm grene. Se efter modeller, der strækker sig til 16 – 18 mm for ekstra kraft.
  6. En af de vigtigste faktorer, når det kommer til alt, er naturligvis maskinernes rækkevidde. Den bedste stanghækkeklipper til store hække vil have en længde på omkring 2,6 – 3 m. Disse modeller bør have en sele eller rem for bedre at balancere vægten. Ved mindre hække vil en 2,5 m længde være mere overskuelig og lettere at betjene.

Sådan vælger du den bedste teleskop hækkeklipper

Teleskop hækkeklippere gør det nemmere at klippe høje hække uden brug af stige.

De reducerer tiden brugt på hækklipning, fordi du ikke behøver at spilde dyrebare minutter på at flytte stiger; plus, deres forlængelige stanghåndtag gør det muligt at nå mere af hækken fra jordoverfladen.

Teleskopiske hækkeklippere har også en tendens til at have justerbare “hoved”-positioner, så du også kan klippe i flere forskellige vinkler.

Ikke overraskende er der stor variation mellem teleskophækkeklippere, så det kan hjælpe at kende til de forskellige stilarter, inden du vælger hvilken du skal købe.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *